Czym są food trucki?

Czy spotkaliście się z terminem „food trucki”? Z pewnością wielu z Was nie miało z nim styczności. Jeśli nie inaczej jest w Waszym przypadku, za chwilę wszystko Wam wyjaśnimy. Zacząć należałoby od tego, że takie food trucki to nic innego jak samochody, w których możemy się stołować. Niemniej jednak nie można w tym kontekście mówić tylko i wyłącznie o pojazdach, gdzie będziemy mogli zjeść fast foody, które jak dobrze wiemy, nie oddziałują najlepiej na nasz organizm. Jak najbardziej takie dania także tam znajdziemy, ale sprzęt gastronomiczny, który się tam znajduje, pozwala tworzyć również potrawy znacznie droższe.

Zasady działania

Jeśli jesteśmy już przy takim biznesie, oczywiście musimy tutaj zaznaczyć, że nie każdemu taka opcja będzie pasowała. Na pewno niezbędne będzie tutaj specjalne auto, które musi być też wyposażone w specjalny sprzęt gastronomiczny, a co za tym idzie także i dobrze zaprojektowane. Poza tym chcąc prowadzić taki biznes właściciel takiego pojazdu musi bywać często na wszelkich eventach, a więc jeśli takich w Waszej okolicy nie ma, to raczej nie ma sensu pchać się w tę branżę.

Oszczędność względem restauracji

Zauważmy mimo wszystko, że koszta prowadzenia takiego biznesu, a już na pewno te związane z jego rozpoczęciem są o wiele niższe aniżeli ma to miejsce przy klasycznych restauracjach stacjonarnych, gdzie nie tylko musimy płacić za sprzęt gastronomiczny i wyposażenie lokalu, ale także często jego wynajem. W tym przypadku najpoważniejszym wydatkiem jest koszt zakupu specjalnie przystosowanego auta.

2 Comments Add yours

  1. Łukasz pisze:

    Czy taki biznes może się opłacać?

  2. Kamil pisze:

    Według mnie to raczej sezonowa inwestycja.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *