Co należy wiedzieć o meblach gastronomicznych?

Funkcjonowanie żadnego lokalu gastronomicznego nie byłoby możliwe bez specjalistycznych urządzeń, które służą przechowywaniu składników dań czy też ich obróbce. To jednak nie wszystko. Nie zapominajmy także i meblach gastronomicznych, o których mówi się znacznie mniej, a przecież jest to także podstawa każdego takiego lokalu. Jak zatem powinny wyglądać takie meble i czy warto zainwestować w meble gastronomiczne wyższej jakości?

Klasyczne lub na wymiar

Trzeba mieć na uwadze, że obecnie w wyborze mebli do punktu gastronomicznego repertuar mamy naprawdę bardzo szeroki. Przez wiele lat mieliśmy tutaj w zasadzie dwie linie, a więc meble o szerokości 600 i 700 milimetrów. Dziś nie jest to już jednak takie oczywiste, ponieważ musimy mieć na uwadze, że poza tym wyróżnia się także i meble robione na wymiar. Dzięki temu każdy zabuduje swoją kuchnię meblami dopasowanymi na wymiar, co na pewno jest tu sporą tego korzyścią.

Jakość

Nie zapominajmy także o jakości takich mebli gastronomicznych. Każdy właściciel może na rynku poszukać czegoś z drugiej ręki, a więc mebli używanych, choć my takiego rozwiązania nie polecamy. Lepiej jest bowiem zapłacić więcej, ale mieć pewność, że dane meble posłużą nam wystarczająco długo. Oczywiście zwracając uwagę na ich jakość, nie można przejść obojętnie wobec materiału, z którego są one wykonywane. Najlepiej niech to będą meble ze stali nierdzewnej. W przypadku mebli do gastronomii jest to rozwiązanie zdecydowanie najlepsze.

2 Comments Add yours

  1. Klara pisze:

    Jakość zawsze powinna być na pierwszym miejscu.

  2. Irek pisze:

    No tak. Szczególnie jeśli chodzi o kuchnię w restauracji.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *